Protetică Dentară

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă de reconstrucția danturii și restaurarea aparatului dento-maxilar atât la nivel funcțional cât și estetic. Acest lucru se realizează prin lucrări fixe (coroane, punți, fațete) sau mobile (proteze clasice sau schelete cu sisteme speciale).

La protetică se recurge atunci când, din varii motive, un dinte sau o măsea nu mai poate face obiectul procedurilor obișnuite de plombare. Dacă dintele afectat se află lângă alți dinți sănătoși, de cele mai multe ori dentistul vă recomandă plasarea unui implant dentar în zona respectivă. Dacă însă un număr mare de dinți a fost afectat, atunci e preferabilă instalarea unei proteze dentare care să suplinească dinții lipsă.

Pe lângă manopera propriu-zisă, protetica depinde foarte mult și de calitatea materialelor folosite. În acest sens, Cheo Klinik colaborează cu o echipă de tehnicieni dentari consacrați, care utilizează materiale manufacturate în conformitate cu cele mai înalte standarde europene.

Programează-te acum