Implantologie Dentară

Una din specialitățile clinicii noastre, implantologia orală reprezintă o ramură în continuă dezvoltare a chirurgiei dentare, și vizează recreerea patrimoniului dentar natural fără a mai recurge la proteze. Tehnica de bază constă în inserarea unui dispozitiv din titan în arcada dentară, care va putea reda mai apoi 95% din calitățile și funcțiile unui dinte natural.

În implantologia dentară modernă nu există riscul respingerii implantului datorat reacției imunologice, iar implanturile dentare din titan mai au și beneficiul unei durate foarte mari de viață, adesea îndeplinindu-și cu succes funcțiile și la 25-30 de ani de la implantare.

Implantologie dentara Cheo Klinik, clinica stomatologica copii si adulti

Procedura de implantare cuprinde, în general, următoarele două etape distincte:

  1. Inserarea implantului dentar în os, urmând ca pacientul să aștepte până când acesta va fi osteointegrat;
  2. Descoperirea implantului și atașarea lucrării protetice definitive (coroană, punte).

Implantologia dentară este și specialitatea de căpătâi a lui Ovidiu, medic fondator al Cheo Klinik, a cărui formare include numeroase cursuri de profil din Germania.

Fără a intra în detalii cu termeni medicali, deoarece acestea se discută la consultație între medic și pacient, este bine de știut că inserarea unui implant dentar trebuie să fie o operație relativ ușoară pentru pacient, care nu ar trebui să depășească 30 de minute și nu ar trebui să doară atâta timp cât este executată corect. De cele mai multe ori, extracția unei măsele este mult mai greu de suportat decât inserarea unui implant.

La Cheo Klinik puteți beneficia de tot ceea ce presupune implantologie dentară, de la simplul implant dentar pentru înlocuirea unui dinte și până la reabilitarea orală integrală într-o singură ședință, care presupune inserarea implantelor și fixarea lucrării protetice. Astfel, persoanele fără niciun dinte pot pleca cu dantura restaurată complet după o singură vizită: metodă cunoscută sub numele de „dinți într-o zi” .

Programează-te acum