Inhalosedare

În societatea actuală, mersul la dentist stârnește încă destule reacții de anxietate. Acestea sunt motivate de regulă de frica față de potențiala durere ce s-ar putea resimți în timpul tratamentelor.

Chiar dacă un cabinet precum Cheo Klinik dispune de cele mai noi tehnologii în materie de anestezie, este normal ca pentru mulți oameni teama de dentist să fie îndeajuns de bine înrădăcinată încât să le influențeze negativ calitatea experienței.

Din acest motiv, am investit într-un aparat de inhalosedare de ultimă generație, care permite pacienților de toate vârstele să se simtă pe deplin relaxați în timpul tratamentelor dentare. Utilizând o combinație de oxigen și protoxid de azot, aparatul emană un gaz netoxic și incolor, care e atent dozat pentru a menține starea de confort pe toată durata intervenției.

Trebuie spus că inhalosedarea nu creează stare de somnolență, lăsând nealterate conștiența și reflexele pacientului. Ba mai mult, protoxidul de azot nu se metabolizează în ficat, ci e eliminat rapid pe cale pulmonară, fară a afecta în vreun mod negativ corpul uman. Gazul se administrează prin mască nazală, iar după încheierea tratamentului, pacientul își poate relua activitățile cotidiene, cu excepția conducerii autovehiculelor care e interzisă timp de 24 de ore după inhalosedare.

Inhalosedarea este potrivită aproape tuturor pacienților, cu excepția:

  • copiilor cu vârste mai mici de 3 ani;
  • femeilor însărcinate în trimestrul I și III;
  • pacienților ce suferă de boli pulmonare cronice obstructive, bronșită cronică, emfizem, anemie megaloblastică, cord pulmonar, astm bronșic, astm cronic, obstrucții ale căilor nazale, otite medii și/sau sinuzite (poate crește presiunea intrasinusală provocând disconfort sau durere);
  • pacienților ce suferă de boli precum hepatita B sau C, tuberculoză, boli autoimune;
  • pacienți ce au trecut recent prin operații oftalmologice, ocluzii intestinale;
  • pacienților cu istoric ce implică abuzul de substanțe;
  • pacienților claustrofobi.

Programează-te acum