CLINICA STOMATOLOGICĂCOPII CHEO KIDS

Încă de la înființare, ne-am dorit să ieșim din tiparul cabinetelor stomatologice clasice, al căror decor rece și impersonal maximizează anxietatea adesea resimțită de cei mici când vine vorba de mersul la dentist. Din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor specifice copiilor, în 2016 am pus bazele cabinetului stomatologic pentru copii – Cheo Kids, o veritabilă lume a copiilor unde aceștia se pot simți în largul lor înainte și după tratament.

Ceea ce diferențiază însă clinica noastră de altele de profil este personalul. Dotat cu specialiști în pedodonție și oameni cu o dragoste reală pentru copii, departamentul Cheo Kids e destinația ideală pentru copiii cu teamă de dentiști, locul unde vor interacționa cu medici blânzi și răbdători, a căror mână ușoară se traduce prin tratamente rapide și lipsite de durere.

Astfel, punem la dispoziția tuturor copiilor, indiferent de vârstă, o sală de joacă unde îi așteaptă jucării, cărți de colorat, desene animate și jocuri video potrivite vârstei. Această atmosferă continuă apoi și în cadrul cabinetelor propriu-zise, două dintre care sunt dedicate copiilor, cu piese de mobilier și scaune stomatologice colorate, special create pentru aceștia.

Iar pentru cei care încă manifestă sentimente de neliniște îndeajuns de puternice pentru a interveni în procesul de tratament, punem la dispoziție opțiunea inhalosedării. O procedură extrem de des folosită în țări precum SUA sau Germania, inhalosedarea presupune conectarea pacientului la un dispozitiv ce eliberează atât oxigen cât și protoxid de azot. Combinația induce o stare de relaxare și ușoară euforie care nu afectează starea de conștiență a pacientului și nici nu prezintă vreun risc medical.

Așadar, dacă vreți să vă educați copilul în spiritul unei igiene orale corespunzătoare, sau pur și simplu vreți să-i arătați că mersul la dentist nu trebuie să fie desprins din filmele horror, vă așteptăm la Cheo Kids ca să punem împreună bazele unui zâmbet frumos pentru cei mici și cei mari deopotrivă.

Clinica stomatologica Cheo Klinik Kids
Clinica stomatologica Cheo Klinik Kids

Sfaturi utile pentru părinți

Prin înființarea cabinetului stomatologic Cheo Kids, clinica noastră a căutat să ofere tuturor copiilor o experiență cât mai plăcută, lipsită de griji și dureri. Totuși, de-a lungul timpului am descoperit că tratamentele noastre sunt cu atât mai eficace cu cât sunt dublate și de o educație dentară sănătoasă primită acasă. În acest sens, recomandăm oricărui părinte care vrea să-și aducă copilul la noi să aibă în vedere următoarele:

Înainte de prima vizită la dentist, puteți recrea acasă pașii prin care cel mic va trece odată cu intrarea sa în cabinet. Demonstrați prin joacă și amuzament, jucând roluri de dentist/pacient, importanța deschiderii largi a gurii, numărându-vă dinții unul altuia pentru a-l ajuta să înțeleagă că mersul la dentist e un lucru cu totul și cu totul normal.

Asocierea dintre durere și mersul la dentist nu trebuie încurajată în nici un fel în cadrul familiei. Copiii sunt foarte receptivi la tot ce se întâmplă în jurul lor și e foarte posibil să preia frica de dentist de la adulții din familie, dacă acest lucru este menționat și ei vă aud. Totodată, așa cum nu spunem niciodată “Hai să mergem în parc, nu o să te doară!”, nu ar trebui să spunem niciodată “Hai la dentist, că nu o să te doară!”. Simpla menționare a unui termen care sperie poate genera emoții negative celor mici.

Toți copiii respectă în mod natural autoritatea adulților de lângă ei. Totuși, cea afișată față de proprii părinți primează întotdeauna. Din acest motiv, este foarte important ca în timpul tratamentului părintele să nu intervină verbal decât în cazul solicitării stomatologului. În caz contrar, medicul își poate pierde autoritatea în fața copilului, iar indicațiile sale vor fi desconsiderate de către acesta. De asemenea, dintre cei doi părinți, este indicată de regulă prezența celui mai autoritar, care poate cel mai bine înfrâna pornirile copilului în situații de risc.

În mod ideal, toți copiii ar trebui obișnuiți de mici cu mersul la dentist. Dacă se amână efectuarea primei vizite până în momentul în care apare cea dintâi durere, perspectiva lor asupra tratamentului va fi deja impactată negativ. Mai bine începeți vizitele la dentist cât mai devreme prin efectuarea unor controale regulate odată la 4-6 luni. Cu ocazia asta copilul vă forma o legătură cu dentistul său și nu se vă mai teme atât de tare pe viitor.

Dacă copilul este deja obișnuit cu ideea unui cabinet stomatologic și acceptă tratamentul, riscul ca el să aibă nevoie de inhalosedare este cu mult redus. În general, inhalosedarea este cea mai scumpă parte a tratamentului și complet nenecesară în condițiile folosirii anestezicelor performante din ziua de astăzi.

Scopul mersului la dentist este același cu mersul la oricare doctor: dorința de a ne face bine. Din această cauză copiii nu trebuie niciodată apelați cu formule de genul: “dacă nu ești cuminte, te trimit la dentist!”, care stârnesc în ei groaza față de orice tratament dentar.

O practică dentară bună începe întotdeauna de acasă. De la spălări regulate și corect efectuate (puteți întreba dentistul despre cum se efectuează un periaj corect) și până la urmărirea îndeaproape a oricărui tratament recomandat de medic, este foarte important ca toți copiii să înțeleagă importanța îngrijirii dinților de la o vârstă fragedă.

Galerie Cheo Kids